Businessclub De Reisprof

De Businessclub voor de reisbranche dat werkt!

Laatste Nieuws van De Reisprof en haar vrienden


Terug naar overzicht

16-12-2021

NATM en CORTAS lobbyen voor versoepeling reisregels — Travel management

Zakenreisverenigingen NATM en CORTAS en reisbrancheorganisatie ANVR roepen het kabinet op om te komen met een coherente, relevante reisadvisering en de huidige reisbeperkingen waar mogelijk te versoepelen. ‘Alleen zo kan de zakelijke reiziger weer internationaal reizen en het bedrijfsleven een actieve bijdrage leveren aan het herstel van de (inter)nationale economie.’

‘Zakenreiziger én vakantieganger zijn gebaat bij relevante reisadviezen,’ schrijven de drie brancheverenigingen in een gezamenlijk persbericht. De NATM (Nederlandse Associatie voor Travel Management) en CORTAS (Corporate Travel Association) houden zich bezig met de belangenbehartiging van het (inter)nationaal reizende bedrijfsleven en haar zakenreizigers. Samen met de zakenreisagenten die zijn aangesloten bij de ANVR merken zij dat, zodra reisbeperkingen worden opgeheven, de zakenreismarkt snel herstel laat zien.

‘De reisregels binnen Europa zijn niet eensluidend en de nadruk ligt vooral op het nog steeds ontradende (oranje) reisadvies van Buitenlandse Zaken voor de meeste landen buiten Europa,’ luidt hun kritiek. ‘Dit, terwijl 87 procent van de Nederlandse bevolking inmiddels is gevaccineerd en tal van volksgezondheidsorganisaties, waaronder de wereldgezondheidsorganisatie WHO, reisbeperkingen zelfs afraden om verspreiding te voorkomen. De wisselende regelgeving per land binnen Europa, het ontradende reisadvies voor zeer veel bestemmingen buiten Europa, het – te langzame – tempo van ‘boosteren’, het moeten invullen van de meest uiteenlopende formulieren, en dan het niet of nauwelijks gecontroleerd worden waardoor een gevoel van onveiligheid wordt gecreëerd. Dit alles leidt tot grote frustraties bij de reisagenten die reizigers adviseren en bij de reiziger zelf, zowel bij de zakelijke reismarkt als de vakantiereismarkt, en berokkent buitenproportionele schade aan de economie. En áls gekozen wordt voor het invoeren van mobiliteitsbeperkende maatregelen, strenge regels om de veiligheid te waarborgen, dan is het ook nodig om deze regels te handhaven door streng te controleren,’ aldus de NATM, CORTAS en ANVR.

‘Zoals aangegeven door de WHO en ECDC (de Europese RIVM), voorkomen reisverboden internationale verspreiding van het virus niet en hebben deze ook geen effectieve invloed op de verspreiding, maar leggen zij wél een zware last op personen en ondernemingen,’ besluiten de drie organisaties hun pleidooi.

source: www.zakenreis.nlTerug naar overzichtE-mailen
Map
Info
Instagram