Businessclub De Reisprof

Verbinden, Delen, Groeien: Word Lid van De Reisprof!

Laatste Nieuws van De Reisprof en haar vrienden


Terug naar overzicht

06-02-2022

INÈZ RUSKA OVER DE INSPIRATIEREIS NAAR DUBAI EN ABU DHABI: 'MOOIE MIX VAN OOSTEN EN WESTEN'

Woensdagochtend is de eerste inspiratiereis van de Businessclub De Reisprof vertrokken met als bestemming de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens de reis laten de groep reisprofessionals zich inspireren in het sprookjesachtige Abu Dhabi en reizen daarna door naar Dubai. Inèz Ruska, oprichter van de Businessclub De Reisprof, is niet mee met de groep, maar vertelt in de nieuwe ‘Whatsappen met…’ over de inspiratiereis.

Waarom gaat de reis naar Dubai en Abu Dhabi?
Dubai beschouw ik als mijn tweede vaderland. Ik heb er jaren gewoond en gewerkt en ik kom er regelmatig. Ik ken iedere straathoek. Dus om een eerste inspiratiereis voor de Businessclub te organiseren, was dit natuurlijk wel de eerste gedachten om te doen. En het is een bestemming waarbij wij onze ideeën van de Businessclub goed kunnen uitwerken.

Wat staat er op het programma tijdens de studiereis?
Teveel om op te noemen, en ik kan niet alles verklappen want we hebben nog een paar verrassingen in petto. Zij vliegen met Etihad Airways naar Abu Dhabi, heerlijk business class. Het verwennen is al begonnen.

Morgen staat de Palm en Oud Dubai op het programma (mooi contrast). Het wordt geen reis met talloze hotelbezoeken, maar het gaat om de inspiratie en de verbinding onderling. Daarbij is het ook belangrijk om zo meer kennis te vergaren voor de klanten van de reisprofessionals die mee zijn.

Wij gaan niet met de abra of naar het museum, maar wel naar een mooie Sky Bar en met de Monorail van De Palm naar de stad. Vanzelfsprekend staat een bezoek aan De Expo op het programma (met de metro!), Discover Downtown, Global Village en nog veel meer. Op zondag staat Yas Island op het programma waarbij Yas Island als een aparte bestemming gaan ontdekken. Natuurlijk verder heel veel lekker eten, drinken en gezelligheid.

Toch is er ook ruimte voor rust ingebouwd. Het zijn immers ook allemaal ondernemers die ook even de tijd nodig hebben om hun e-mail te checken en in de gaten te houden of alles thuis goed gaat.

Wat zou jij zelf iedereen aanraden tijdens een reis naar deze bestemmingen?
Ik zou aanraden om eens rechts te gaan, waar iedereen naar links gaat. Er is zo veel meer te beleven. Er is een prachtige natuur, niet alleen de woestijn, maar ook veel flora en fauna, prachtige plekken om te snorkelen en te duiken. De Emiraten omarmen steeds meer hun historie en cultuur en dat vind je overal terug.

Waarom ben jij zo dol op Dubai en Abu Dhabi?
Het land is een mooie mix van het westen en het oosten. Daarnaast zul je merken, als je er wat vaker en langer blijft, dat hier zoveel verschillende nationaliteiten en religies in goede harmonie samenleven. Er hangt echt een bijzondere sfeer. Het is echt niet alleen maar glitter en glamour. Maar het is nu eenmaal zo met deze bestemmingen: you love it or you hate.

Reisbizz redacteur Natasja is mee op de inspiratiereis naar Dubai en Abu Dhabi en zal gedurende de reis verslag doen op onze site en social media kanalen.

source: https://www.reisbizz.nl/columns/whatsappen-met/inez-ruska-over-de-inspiratiereis-naar-dubai-en-abu-dhabi-mooie-mix-van-oosten-en-westenTerug naar overzicht 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram