Businessclub De Reisprof

Verbinden, Delen, Groeien: Word Lid van De Reisprof!

Laatste Nieuws van De Reisprof en haar vrienden


Terug naar overzicht

25-03-2022

CLAUDIA WOLSWIJK: BEROEPSDEFORMATIE, EEN VLOEK OF EEN ZEGEN?

Zoals veel reisagenten en ZRA's wel zullen herkennen heb ik nooit meer écht vakantie. Aan de andere kant is het gevoel van werken me inmiddels ook vreemd sinds ik me in deze branche begeef. Beroepsdeformatie, dat is het en alhoewel het woord nog best senang klinkt, ziet Wikipedia het toch wel als een ‘buikpijn dingetje’ in mijn ogen.

Volgens Wikipedia zijn er twee definities voor beroepsdeformatie:

in de vrije tijd het gedrag gaan vertonen of taal gaan gebruiken die doorgaans alleen op het werk gebruikt wordt.
(medisch) misvorming van een lichaamsdeel als gevolge van langdurig hetzelfde beroep uitoefenen.
En… schrok je? Niet nodig. Na een momentje rust en ruimte bedacht ik het volgende. Nummer twee is vast en zeker mijn hart dat gewoon net een tandje sneller klopt als ik een plek of accommodatie zie waarvan ik intens blij word. Niets aan de hand, dit herkennen jullie vast allemaal (toch?).

Nooit écht vakantie
Zonder grappen, de vloek heeft mij ook te pakken. Zo was ik onlangs op Curaçao om vrienden te bezoeken en kon het na wat dagen lui zijn natuurlijk weer niet laten er toch ‘even tussenuit te gaan’. Stiekem vanaf mijn strandbedje wat afspraken gemaakt, een huurauto geboekt en op pad gegaan. In twee dagen heb ik vijf accommodaties bezocht , waarvan ik er twee zo verrassend vond. Wat een zegen.

Nu is de grote vraag: is dit een vloek of een zegen? Beide, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Onze aanstekelijke voorliefde voor reizen is een zegen waar velen geïntrigeerd door raken. Ons grenzeloze enthousiasme over de plekken die we hebben gezien, maakt anderen gretig. Yep, het is onze plicht als reisagent zoveel mogelijk te weten en te ervaren. Maar eerlijk, gewoon echt vakantie vieren hebben we toch ook nodig? Rusten, lekker even ‘uit’ staan en die gemene vloek maar opheffen.

Actielijst
Hoe? Je hebt geen ritueel of spreuk nodig: gewoon je eigen bron van positieve energie en pro-activiteit. Wees eerlijk; Je zult vast niet alle bestemmingen waar je komt willen of kunnen verkopen, dus wees selectief. Check je omzetlijst, filter je top 5 bestemmingen, bel de Touroperator of DMC waar je die reizen meestal neer legt en ga op pad. Jouw actielijst kan kort en bondig zijn: 1. Boek een voordelige vlucht, 2. boek een gunstig gelegen accommodatie voor een nacht of wat, 3. boek een huurauto bij Sunny Cars en 4. kijk, voel, ervaar en GENIET. En oh ja, ben je ZRA, dan ook nog even 5: geef je reiskosten op aan je boekhouder, want de meeste kosten zoals jouw verblijf, excursies etc. mag je tot 80 procent aftrekken van de winst uit je onderneming. Fijn.

Ik ben er uit. Ik plan iedere twee maanden een eigen trip en heb me aangemeld bij Business Club Reisprofs voor een goed gesprek, kennis en af en toe een mooie studiereis. Zullen we kijken wie de meeste vakantiedagen overhoudt?

Claudia Wolswijk
Travelcoach.nl

source: https://www.reisbizz.nl/columns/blog/claudia-wolswijk-beroepsdeformatie-een-vloek-of-een-zegen?fbclid=IwAR2j0UD2stLXgtAhOcj0dhmA-WBER5vQbL-pOTNQjExSXnXf7VtL8Vn5HzgTerug naar overzicht 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram